Werken bij ons ▸ ☎  Bel: 023 - 583 15 11
buitengewoon buitengewoon

Doorverwijzen naar BuitenGewoon

We bieden dagbesteding en ambulante zorg aan in de gemeenten Bloemendaal, Velsen, Beverwijk en Heemskerk. Dat doen we met een persoonlijke aanpak en zonder lange wachtlijsten. Lees hier meer over onze aanpak.

Wil je direct iemand doorverwijzen?

Waarom BuitenGewoon dagbesteding & ambulante zorg

Als verwijzer voel je je verantwoordelijk voor je client. Je wilt dat hij terecht komt op een plek die hem echt verder helpt. Met BuitenGewoon kies je voor een kleinschalige organisatie die zonder oordeel kijkt naar de behoefte van ieder mens. Wanneer financiën op orde zijn, het huishouden loopt en er een fijne daginvulling is, kijken we samen waar mensen weer zelf de regie in handen kunnen nemen.

  • In de gemeenten Bloemendaal, Velsen, Beverwijk en Heemskerk
  • Praktische werkwijze gebaseerd op bewezen methodes
  • Geen wachtlijsten
BuitenGewoon dagbesteding & ambulante zorg
Doorverwijzen naar BuitenGewoon

Onze aanpak in het kort

We helpen cliënten verder met een praktische werkwijze op basis van verschillende bewezen methodieken. Dit kunnen ze verwachten.

  1. Intake in de vorm van een gesprek
  2. Indien nodig multidisciplinair overleg
  3. In kaart brengen waar hulp nodig is (Domeinen van Schalock)
  4. Koppeling met een coach (trippel C)
  5. Aan de slag (ervaringsordeningen van Timmers-Huigens)

Methodisch werken

In onze werkwijze komen verschillende methodieken terug. Deze lichten we graag toe.

Tripple-C (Cliënt-Competentie-Coach): dit behandelmodel gaat uit van de menselijke behoeften. We focussen hierbij niet op het gedrag van mensen, maar op hun behoeften en de dagelijkse routines die daarbij horen. Zo kunnen cliënten het gewone leven ervaren.

8 dimensies van Schalock: dit model maakt levenskwaliteit meetbaar. 8 domeinen vormen samen de voorwaarden voor een fijn bestaan. Op basis hiervan kan een concreet verbeterplan gemaakt worden.

Ervaringsordeningen: 4 ervaringsordeningen geven inzicht in hoe mensen met een beperking de wereld ervaren.

Kom sfeerproeven bij BuitenGewoon

Hulp accepteren kan lastig zijn. Want hoe weet je of je ergens echt op je plek zit? Wij geven mensen daarom de mogelijkheid om een dag te komen proefdraaien. Een paar uur sfeerproeven geeft vaak al een heel goed beeld. Ben je enthousiast? Dan kun je al snel terecht. We werken namelijk zonder wachtlijst.

BuitenGewoon sfeer

Wie kunnen doorverwijzen

Een doorverwijzing kan onder andere gedaan worden door onder andere zorgorganisaties, begeleiders, behandelaars, huisartsen, scholen en gemeenten. De volgende gemeenten kunnen doorverwijzen: Velsen, Haarlem, Beverwijk, Bloemendaal en Heemskerk.

Samenwerking met gemeenten

BuitenGewoon werkt graag nauw samen met gemeenten. We zijn lokaal betrokken en denken graag mee over sociale vraagstukken.

Wij bieden dagbesteding en ambulante zorg, dat doen we met een persoonlijke & professionele aanpak zonder lange wachtlijsten.


Doorverwijzen naar BuitenGewoon?

Goed nieuws: er is geen wachtlijst. Neem contact op of kom langs op één van onze vestigingen.

Neem contact op pijl
naar boven